Om bloggen – Fra marathonløber til kræftpatient.

Baggrund for denne blog                             

Bloggen her hedder fra “Marathonløber til kræftpatient”                              IMG_0492

Den handler om kost og motion som kemo- og kræftpatient.
Hvad kan man selv gøre i forhold til kost?
Hvad kan man selv gøre i forhold  til motion?

Jeg hedder Susie Rasmussen, er 45 år og bor i Aalborg. Jeg løber i løbeklubben Amok Aalborg. Og så løber jeg alle mulige løb, mest i det nordjyske, sammen med en masse skønne løbetosser:-)

4. december 2015  bliver en anderledes dag og et vendepunkt for mig.

4. december 2015 fik jeg konstateret  Myelomatose – knoglemarvskræft, og det kom som et kæmpe chok, for jeg har været frisk og løbet 3  gange om ugen lige indtil – sidst helmarathon i oktober og så en masse halvmarathons op til den 4. december.
Så jeg havde ikke haft nogen form for symptomer overhovedet. Det blev opdaget ved en tilfældig blodprøve hos min egen praktiserende læge, da jeg troede, at jeg havde bihulebetændelse.

Men som marathonløbere er vi fightere, og derfor tager jeg kampen op.

Som løber er jeg heldigvis i rigtig god form, hvilket er en stor fordel.
Lægerne har helt styr på behandlingen, og jeg startede lægernes forløb allerede den 7. december med 3 serier kemobehandling. De to  første serier er allerede overstået, og mangler nu 1/3-del. Kemobehandlingen skal slå sygdommen ned, og herefter skal følger en knoglemarvstransplantation med egne stamceller. Hvis alt går efter planen så strækker behandlingsforløbet sig til ultimo april.

Hvad kan jeg aktivt selv gøre? Kost? Motion?

Bloggen her kommer til at handle om alt det, jeg selv aktivt kan gøre noget ved. Nemlig kost og motion.

Siden 4. december har jeg spist mad med ingredienser, som er gode mod kræft. Samtidig er det hele økologisk. Samtidig er alle rengøringsartikler og personlig pleje produkter skiftet ud til økologiske og neutrale produkter – et stort projekt, der kan virke uoverskueligt

MEN jeg er heldigvis ikke alene om projektet:-)

Min søster Heidi Rasmussen, som også  løber, har altid  gået meget op i mad. Vi har sammen læst os til, hvilke typer madvarer og ingredienser, der skal bruges til den kost, som lige præcis er tilpasset kræft, og det man skal igennem som kemo – og kræftpatient. Heidi er super dygtig til at sammensætte menuer udfra opskrifter, og det der er i køleskabet i forhold til den kost, jeg skal spise lige nu og i  fremtiden. Det er en større videnskab at finde rundt i, men vi er kommet meget langt og lægger stor energi i projektet.

 

Her er søs Heidi Rasmussen og jeg . Vi er lige kommet i mål til Berlin Halvmarathon 29. marts 2015.
Her er søs Heidi Rasmussen og jeg . Vi er lige kommet i mål til Berlin Halvmarathon 29. marts 2015.

 

Så har jeg min bedste løbemakker , Søren Klinsmann, som er professionel kok. Vi har sammen gang i et større projekt om tilberedning af maden.

30. november 2015 Her er min fantastiske løbemakker og ven Søren Klinsmann. Her løber vi vores seneste halvmarathon sammen "Mette Pilgaards Marathon nr. 100"
30. november 2015
Her er min fantastiske løbemakker og ven Søren Klinsmann. Her løber vi vores seneste halvmarathon sammen “Mette Pilgaards Marathon nr. 100”

Vi gør det selvfølgelig for at lave rigtig god mad mod kræft til mig, men også for at det kan hjælpe andre. Det kan være en jungle at finde rundt i, hvad det er, der er bedst at gøre. Det er hårdt arbejde og kræver energi.

Så vi tænker at vores projekt også kan være med til at skabe et overblik og give nogle gode ideer og inspirere andre.

Derfor denne blog.

Jeg vil lægge billeder og opskrifter ind. Det kommer løbende på bloggen. Måske ikke hver dag, men så tit som muligt i forhold til energien:-)

 

 

 

Forfatter: Susie Katja Rasmussen

Jeg hedder Susie Katja Rasmussen, er 45 år, bor i Aalborg og er mor til Emil og Katrine på 19 og 16 år. Til daglig arbejder jeg som folkeskolelærer. Jeg er motionsløber og løber gerne 3-4 gange/uge. Det er i løbeklubben Amok i Aalborg, men jeg er gerne ude til nogle af de mange løb som findes her i Nordjylland sammen med en masse "løbetosser".

2 meninger om “Om bloggen – Fra marathonløber til kræftpatient.”

  1. * du kom som sendt en sen nattetime. er i tirsdags blevet sat på kemo vognen efter brystkræft. tak for opfordring til at fortsætte med mine vandreture som nu er min måde på motion. TAK

    1. Hej Sonja.
      Tak for din besked 🙂 Held og lykke med din behandling. Vandreture som motion er da super, bare man kommer afsted, det er det vigtigste. Bedste hilsner Susie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *