Hvorfor er det nu vi skal spise det ingefær ? – hvorfor sundt for os alle?

Hvorfor er det nu vi skal spise det ingefær ? – hvorfor sundt for os alle?  – og hvorfor som kræftpatient?
Og hvorfor også gurkemeje?

Ingefær er en flerårig urt i en plantefamilie – Zingiberaceae/ingefærfamilien – gurkemeje tilhører også den plantefamilie. De stammer begge fra sydøstasien (især Kina og Indien), hvor de er blevet dyrket og brugt i madlavningen og som medicin i mere end 5.000 år. Rødderne indeholder begge vigtige molekyler, som er stærkt betændelseshæmmende. I Ingefær er det stoffet gingerol, og i gurkemeje er det stoffet curcumin.

Vi kan booste vores immunforsvar med ingefær og gurkemeje!

Og netop de to stoffer gingerol og curcumin og den måde de kan hæmme en betændelsestilstand er det vigtige i forhold til vores sunde indre helbred. Vi kan booste vores immunforsvar betydeligt 🙂
Ingefær (og gurkemeje) er altså stærkt antiinflammatorisk – og derfor er det godt at bruge , da inflammation, bestændelselstilstand i kroppen er i involveret i mange velfærdssygdomme. Så brug det i den daglige madlavning i alverdens retter – der kommer opskrifter fra mig her på siden 🙂
 Og så kan du jo lave  ingefærshot,som er så populær lige nu.  Min opskrift på ingefærshot kan du finde lige her – den er med Ingefær, citron og gurkemeje: http://framarathonloebertilkraeftpatient.dk/ingefaershot-med-citron-og-gurkemeje/

 

Ingefær og gurkemeje som kræft- og kemopatient

Ingefær og gurkemeje er, som jeg har skrevet ovenfor sundt for os alle, men som kemo- og kræftpatient er der ekstra gode grunde til at få det ind i den daglige sunde kost.

Flere mener, at ingefær kan modvirke den kvalme og madlede, som ofte er en bivirkning af kemoterapi. Der er en væsentlig god ting 🙂 – jeg synes det virker.

Desuden har adskillige dyre- og cellestudier  vist, at ingefær kan modvirke væksten af kræftceller. Teoretisk set kan ingefær virke kræftforebyggende på flere måder, f.eks. ved at øge kontrolleret celledød (apoptose) – altså få de aktive kræftceller til at begå selvmord,  og ved at forstyrre processer i signalvejene, der fører til kræftudvikling. Derudover har forskere i nogle studier set, at især gingerol kan hæmme delingen af kræftceller.
Ydermere menes det, , at ingefær fremmer spytproduktionen samt galde- og mavesyredannelse og kan virke beroligende på mave-tarm systemet.

(Kilder: Kræftens Bekæmpelse, madforlivet.dk, bøger:  “Sund mad” af Harbech Olesen,2008  og “God mad mod kræft” af Richhard Bélivead, 2008)

 

 

 

 

Forfatter: Susie Katja Rasmussen

Jeg hedder Susie Katja Rasmussen, er 45 år, bor i Aalborg og er mor til Emil og Katrine på 19 og 16 år. Til daglig arbejder jeg som folkeskolelærer. Jeg er motionsløber og løber gerne 3-4 gange/uge. Det er i løbeklubben Amok i Aalborg, men jeg er gerne ude til nogle af de mange løb som findes her i Nordjylland sammen med en masse "løbetosser".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *