Hvilke fødevarer skal du vælge? – hvilke skal du undgå?

Sunde fødevarer mod kræft:

  • Broccoli
  • Kål
  • Tomater
  • Årstidens grønsager
  • Bær og frugter
  • Friskværnede hørfrø, hørfrø- og hampefrøolie
  • Fisk, særligt de små fisk eller økologiske fisk samt ren og stabil fiskeolie
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Mandler, valnødder og andre nødder og kerner
  • Fuldkornsprodukter
  • Bønner, linser og korn
  • Æg
  • Gurkemeje, hvidløg og ingefær

Vælg økologiske produkter, så undgår du unødig kemi!

Fødevarer, som det er bedst at undgå ved kræft:

  • Sukker
  • Hvidt brød og pasta
  • Konventionelt kødpålæg og pølser
  • Mælkeprodukter, dog undtaget økologisk, gammeldags kærnet smør og piskefløde
  • Store mængder rødt kød
  • Svinekød
  • Færdigretter og fast food
  • Raffinerede planteolier
  • Soja
  • Kaffe
  • Sort te
  • Alkohol
  • Tobak